
Syyskuussa 2025 nähdään Savonlinnassa ja lähialueella aivan uudenlainen tapahtuma, joka on syntynyt yrittäjien yhteistyön ja kehittämisinnon sekä hanketyön tuloksena. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Saimaan Satojuhlat kokoaa yhteen 26 tapahtumakohdetta ja 14 satokauden herkkuja tarjoavaa ravintolaa. Tapahtumaa vietetään 12.–14.9.2025.
Sadonkorjuuteemainen tapahtuma levittäytyy Savonlinnan lisäksi muun muassa Kiteelle, Kesälahdelle, Sulkavalle, Rantasalmelle ja Enonkoskelle. Mukana on maatiloja, yrityksiä, yhdistyksiä ja ravintoloita, jotka tarjoavat yleisölle elämyksiä, tuotteita ja paikallisia makuja syksyisessä järvimaisemassa.
Savonlinnassa mukana on 10 tapahtumakohdetta ja 7 ravintolaa, jotka osallistuvat ravintolakampanjaan. Kaikkiaan tapahtumassa on mukana kymmeniä toimijoita, ja useissa kohteissa sisältö rakentuu useamman yrittäjän yhteistyönä.
Tapahtumaa ideoimassa, suunnittelemassa, koordinoimassa ja markkinoimassa on Saimaa lautasella -hanke, joka on koonnut kokonaisuuden yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Tapahtuman idea sai alkunsa vuoden 2024 opintomatkasta Ahvenanmaan Skördefest-sadonkorjuujuhlaan, jonka innoittamana päätettiin kehittää oma, alueellinen versio – paikallisista vahvuuksista ja omista lähtökohdista. Tapahtumaa on suunniteltu ja valmisteltu mm. tapaamisissa yhdessä yrittäjien kanssa syksystä 2024 alkaen.
Saimaan Satojuhlat on esimerkki toimialarajat ylittävästä yhteistyöstä, joka vahvistaa alueen matkailullista vetovoimaa ja paikallisten tuotteiden ja yritysten näkyvyyttä.
Tapahtuman päivittyvä ohjelma ja kohteet löytyvät osoitteesta www.saimaansatojuhlat.fi.
Saimaan Satojuhlia on on rakennettu Saimaa lautasella -hankkeen päätoteuttajan Savonlinnan Hankekehitys Oy:n sekä osatoteuttajien Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n, Samiedun ja ProAgria Etelä-Savo ry:n yhteistyöllä.
Lisätiedot: Niina Lallukka, Saimaa lautasella -hanke