Savonlinnan Hankekehitys Oy hakee kokoaikaista tutkimusjohtajaa Savonlinnaan ”DIGIHUB – Kasvua verkottumisella” -hankkeeseen. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua näköalapaikalta mm. Savonlinnan metsäbiotalouden alan teknologiaklusterin ja Teknologiapuisto Nohevan kehittämiseen yhteistyössä yritysten, Jyväskylän yliopiston ja Nohevassa toimivien TKI-yksiköiden kanssa. Työ alkaa 1.2.2024 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on kaksivuotinen.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa räätälöitäviä IT-kehityspalveluja alueen yrityksille, antaa digiasiantuntijatukea Teknologiapuisto Nohevan TKI-tiimeille ja rakentaa DigiHub-alusta, jolla yritysten tarpeet sekä digiammattilaisten ja alan opiskelijoiden osaaminen kohtaavat tuottaen uusia, yritysten tarpeisiin sovitettuja ratkaisuja, sekä vakiinnuttaa DigiHub-toiminta pysyvästi osaksi Teknologiapuisto Nohevan toimintaa. Hankkeessa selvitetään IT-työelämäprofessuurin perustaminen Savonlinnaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, Xamk:n ja Savonlinnan kaupungin kanssa.

Etsimme vankkaa osaamista ja laajat verkostot omaavaa tutkimusjohtajaa liittymään tiimiimme. Tässä tehtävässä pääset kehittämään ja ylläpitämään uutta DigiHub-alustaa osana projektiamme. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja muiden oppilaitossidosryhmien sekä hankkeeseen osallistuvien yritysten kanssa. Vastaat hankkeen tavoitteiden toteutumisesta ja arvioit hankkeen toimenpiteiden vaikuttavuutta. Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä projektiasiantuntijan kanssa, joka toteuttaa myös hankkeen operatiivisia tehtäviä.

Tutkimusjohtajan tehtävillä on seuraavia tavoitteita:

  • Vastaat hankkeen toteuttamisesta, toimenpiteiden koordinoinnista ja yhteistyöstä Jyväskylän yliopiston ja Teknologiapuisto Nohevan toimijoiden kesken. Toimit myös aktiivisesti yritysrajapinnassa.
  • Suunnittelet konkreettisia menetelmiä, joiden avulla selvitetään Savonlinnan alueen teknologia- ja palveluyritysten digialustojen kehittämistarpeet liiketoiminnan, palveluiden, tuotannon ja tuotekehityksen osalta sekä laaditaan yritysten keskipitkän tähtäimen IT-strategioita.
  • Autat yrityksiä löytämään ratkaisuja digisovelluksiin liittyviin kehitysprojekteihin ja edistät Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan ydinosaamisen siirtoa yritysten käyttöön.
  • Johdat DigiHub-alustan kehittämistä sekä varmistat avoimeen tiedonjakamiseen perustuvan ekosysteemin luomien ratkaisujen tarjoamisen yritysten ja TKI-tiimien IT-tarpeisiin.
  • Varmistat Digihub-alustan toiminnan jatkuvuuden hankkeen päätyttyä.
  • Olet vahvasti sitoutunut edistämään sujuvan yhteistyön rakentumista Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan, Teknologiapuisto Nohevan ja Savonlinnan kaupungin välille.

Odotamme sinulta vahvaa osaamista tutkimuksen ja käytännön IT-palveluiden strategisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Lisäksi edellytämme näyttöjä ja kykyä toimia tutkimusyhteisöissä sekä kansainvälisissä yritysten TKI-verkostoissa. Arvostamme luovaa ajattelukykyä, ongelmanratkaisutaitoja sekä vahvoja viestintätaitoja. Lisäksi odotamme, että sinulla on tehtävään soveltuva tohtorintutkinto sekä vahvaa osaamista IT-alalta. Eduksi katsotaan myös kokemus yritysyhteistyöstä sekä alueen haasteiden ja mahdollisuuksien tuntemus.

Tarjoamme sinulle inspiroivan työympäristön sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa alueen yritysten elinvoiman vahvistamiseen ja Teknologiapuisto Nohevan kehittämiseen. Pääset osaksi motivoitunutta tiimiä, jossa pääset hyödyntämään osaamistasi monipuolisesti. Työsuhde on kokoaikainen. Tiiviin verkostotyön vuoksi ensisijainen työskentelypaikkakuntasi on Savonlinna.

Mikäli kuvattu mahdollisuus motivoi sinua ja haluat sitoutuneesti edistää digi-innovaatioita sekä yritysten kilpailukykyä edistyksellisillä IT-ratkaisuilla, lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen viimeistään 21.1.2024 hankepäällikkö Susanna Peuralle sähköpostitse osoitteeseen susanna.peura@savonlinna.fi. Kerro hakemuksessasi, miten aiempi kokemuksesi ja osaamisesi tukevat tavoitteitamme. Laita sähköpostin aiheeksi: ”Työhakemus: DIGIHUB – tutkimusjohtaja”.

Lisätietoja työpaikasta antaa Savonlinnan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Riku Wiitala puhelinnumerosta 050 479 7989. Soittoajat ma 18.12.2023 klo 10–14, tiistaina 2.1.2024 klo 13–15, viikko 2 arkisin klo 10–15.

Savonlinnan Hankekehitys Oy on Savonlinnan kaupungin omistama tytäryhtiö, joka toteuttaa monipuolisesti kaupungin elinkeinopoliittisia kehittämishankkeita ja -palveluja.

Luitko jo nämä?