Savonlinnan kaupunki hakee alueelleen elinvoimaa mm. ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta.  Mutta miten muokata paikallinen ruoka elinvoimatekijäksi? Tule keskustelemaan aiheesta!

Kutsumme paikallisesta elintarviketuotannosta ja -jalostuksesta sekä paikallisen ruoan hyödyntämisestä kiinnostuneita yhteiseen keskustelutilaisuuteen.

Pohdimme mm.

  • Millä toimenpiteillä ja millaisella yhteistyöllä saamme puhdasta paikallista ruokaa markkinoille ja hyödynnämme sen mahdollisuudet?
  • Mitä Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -status voisi tuoda tullessaan?
  • Miten paikallista ruokakulttuuria on muualla Euroopassa hyödynnetty elinvoimatekijänä?

Tule mukaan kuulemaan uusista ideoista ja kertomaan omasi!

Tilaisuus järjestetään 18.8.2022 klo 12-16 Museoravintola Lustossa Punkaharjulla.

Ilmoittaudu tästä

Huom. ilmoittautumiset 14.8.2022 mennessä. Tilaisuuden järjestävä Rural Growth Interreg -hanke tarjoaa ruokailun ja iltapäiväkahvit. Tilaisuuteen mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Jos haluat varata puheenvuoron, ilmoitathan siitä ennakkoon: pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Susanna Peura ja Pellervo Kokkonen / Rural Growth -tiimi

Tilaisuuden ohjelma

12.00 – 12.15
Tervetuloa –  Pellervo Kokkonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy

12.15 – 13.00
Lounas

13.00 – 15.00
Ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta elinvoimaa –  Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry

Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -statuksen mahdollisuudet Savonlinnan alueella – Sari Kaasinen ja Anu-Anette Varho, Etelä-Savon Maakuntaliitto

Hyviä käytänteitä Euroopasta – Susanna Peura, Rural Growth Interreg Europe -hanke

15.00 – 15.15
Kahvitauko

15.15 – 15.50
Osallistujien puheenvuoroja ja vapaata keskustelua
Lähiruoan ja ruokamatkailun tuotteistaminen?

15.50 – 16.00
Yhteenveto ja päivän lopetus – Janne Tarima, Savonlinnan kaupungin elinkeinopalvelut

Luitko jo nämä?