Savonlinnan kaupunki hakee alueelleen elinvoimaa mm. ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta. Mutta miten muokata paikallinen ruoka elinvoimatekijäksi? Tule keskustelemaan aiheesta!
Kutsumme paikallisesta elintarviketuotannosta ja -jalostuksesta sekä paikallisen ruoan hyödyntämisestä kiinnostuneita yhteiseen keskustelutilaisuuteen.
Pohdimme mm.
- Millä toimenpiteillä ja millaisella yhteistyöllä saamme puhdasta paikallista ruokaa markkinoille ja hyödynnämme sen mahdollisuudet?
- Mitä Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -status voisi tuoda tullessaan?
- Miten paikallista ruokakulttuuria on muualla Euroopassa hyödynnetty elinvoimatekijänä?
Tule mukaan kuulemaan uusista ideoista ja kertomaan omasi!
Tilaisuus järjestetään 18.8.2022 klo 12-16 Museoravintola Lustossa Punkaharjulla.
Huom. ilmoittautumiset 14.8.2022 mennessä. Tilaisuuden järjestävä Rural Growth Interreg -hanke tarjoaa ruokailun ja iltapäiväkahvit. Tilaisuuteen mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa.
Jos haluat varata puheenvuoron, ilmoitathan siitä ennakkoon: pellervo.kokkonen@savonlinna.fi
Lämpimästi tervetuloa!
Susanna Peura ja Pellervo Kokkonen / Rural Growth -tiimi
Tilaisuuden ohjelma
12.00 – 12.15
Tervetuloa – Pellervo Kokkonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy
12.15 – 13.00
Lounas
13.00 – 15.00
Ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta elinvoimaa – Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry
Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -statuksen mahdollisuudet Savonlinnan alueella – Sari Kaasinen ja Anu-Anette Varho, Etelä-Savon Maakuntaliitto
Hyviä käytänteitä Euroopasta – Susanna Peura, Rural Growth Interreg Europe -hanke
15.00 – 15.15
Kahvitauko
15.15 – 15.50
Osallistujien puheenvuoroja ja vapaata keskustelua
Lähiruoan ja ruokamatkailun tuotteistaminen?
15.50 – 16.00
Yhteenveto ja päivän lopetus – Janne Tarima, Savonlinnan kaupungin elinkeinopalvelut