Savonlinna on mukana kansainvälisessä SMEOrigin -hankkeessa. Projektin tavoitteena on tehostaa elintarvikkeiden suojattujen maantieteellisten merkintöjen hyödyntämistä, ja niihin perustuvien tuotteiden markkinointia ja jakelua. Laatu- ja alkuperämerkintöjä hyödyntämällä voidaan kasvattaa ruoka- ja elintarvikealan pk-yritysten liiketoimintaa ja parantaa niiden kilpailukykyä. Savonlinnan oma ylpeys on Puruveden muikku, jolle on myönnetty EU:n nimisuoja ja suojattu alkuperämerkintä vuonna 2013.

Liity osaksi kansainvälistä verkostoa!

Paikalliset ruoka-alan yritykset ovat erittäin lämpimästi tervetulleita mukaan hankkeen toimintaan ja oppimaan hyviä käytänteitä muilta hankealueilta, kuten Ranskasta, Espanjasta ja Itävallasta. Alueiden välistä kokemusten vaihtoa tehdään projektitapaamisissa puolivuosittain. Syyskuussa onkin Savonlinnan vuoro toivottaa hankekumppanit tervetulleeksi Savonlinnaan ja pääsemme esittelemään omia erikoisuuksiamme kansainvälisille ruoka- ja elintarvikealan kehittäjille ja yrittäjille. Erinomainen tilaisuus uudenlaiselle verkostoitumiselle! Mitä paikallisia herkkuja sinä tarjoaisit Euroopasta tuleville vieraille?

Mukaan projektiin voi tulla myös liittymällä hankkeen verkostoitumiseen tarkoitetuille alustoille. Ryhmissä tavoittaa projektin kaikki eurooppalaiset sidosryhmät, yritykset ja asiantuntijat, joista voi löytää uusia yhteistyötahoja ja markkinoita. Verkoston avulla voi myös löytää ratkaisuja omiin haasteisiin – ehkä jossain päin Eurooppaa joku tietää jo ratkaisun pulmaan?

Aloita verkostoituminen nyt:

Täytä lomake omilla tiedoilla ja kiinnostuksen kohteillasi. Sinut lisätään automaattisesti tietokantaan.

• Tutki löytyykö muiden osallistujien joukosta potentiaalisia yhteistyötahoja tai asiakkaita ja ota heihin suoraan yhteyttä. Tietokantaan pääset tästä.

Liity mukaan Google-ryhmään, jossa voit esittää muille kysymyksiä ja jakaa omia ideoita ja ehdotuksia. Jos käytät LinkedIniä, voit liittyä myös LinkedIn-ryhmään.

Osallistuminen alustalle on täysin vapaaehtoista ja maksutonta.

SMEOrigin-hankkeen sivuilta saat lisätietoa ja pääset lukemaan uusimmat uutiskirjeet ja tiedotteet.

SMEs & European Original Geographical Indications – SMEOrigin – Savonlinnan Yrityspalvelut (savonlinnanyrityspalvelut.fi)

Projektin somekanavat löydät linkkien takaa:

Instagram

Facebook

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Veera Riikonen, veera.riikonen@savonlinna.fi

Luitko jo nämä?