Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden merkeissä haetaan Saimaan alueen tapahtumiin sisältöjä, joissa ruokakulttuuri ja taide kohtaavat.

Osana juhlavuotta halutaan tarjota eri toimijoille mahdollisuus luoda ja toteuttaa uusia, ruokamatkailua ja kulttuurisisältöjä yhdistäviä tapahtumia Saimaan seudulle.  

Kyseessä voi olla esimerkiksi paikallisen ruoan tuominen osaksi kulttuuritapahtumaa, taiteellisen sisällön tuottaminen ruokatapahtumaan tai ruokaa ja taidetta yhdistävän elämyksen tuottaminen.

Alueen tapahtumien osana toteutettavat sisältöpilotoinnit valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna. Haku on suunnattu paikallisille toimijoille (Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo).

Meneillään on kaksi hakua:

  • Yleinen haku

https://www.tastesaimaa.fi/fi/taste-saimaa-tapahtumapilotoinnit

  • Saunaelämyshaku Koko Saimaa Saunoo -viikonlopulle 7.-9.6.2024

https://www.tastesaimaa.fi/fi/avoin-haku-taste-saimaa-sauna

Molempiin hakuaika 18.3.–1.5.2024.

Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnan ehtona on, ettei Taste Saimaa -sisältöpilotoinnista peritä erillistä maksua kokijoilta/kävijöiltä ja toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus. Saimaa European Region of Gastronomy Management Project vastaa hakemuksien käsittelystä ja valinnoista.

HAKUUN LIITTYVÄT KYSYMYKSET:

Anu-Anette Varho, hankeasiantuntija, Saimaa European Region of Gastronomy Management Project, anu-anette.varho@esavo.fi, p. +358 40 673 7507

Luitko jo nämä?