Olen Marita Kajander, kaupungin uusi tapahtumapäällikkö. Aloitin uudessa työssäni Savonlinnassa huhtikuussa.

Olen syntyperäinen Etelä-Savolainen, jonka lapsuuden juuret löytyvät Mäntyharjulta. Kotikunta on vuosia ollut Mikkelissä, vaikka työelämä on vienyt minut työskentelemään Jyväskylään ja sieltä Lahden seudulle.

Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi jo aikuista tytärtä. Vapaa-aikaani kuluu monipuolisesti taide- ja kulttuuri, mutta myös erilainen liikkuminen.

Talvella nautin erityisesti lumilautailusta ja kesällä minut löytää Saimaan vesiltä veneilemästä. Kesäkotina on toiminut jo yli 20 vuotta matkavene, josta onnistuu tarvittaessa myös etätyön tekeminen. Sydämeltäni olen vahvasti saimaalainen.

Toimin kaupungin elinkeinopalveluissa tapahtumapäällikön tehtävissä luoden mahdollisuuksia Savonlinnan tapahtumille ympäri vuoden.

Keskeinen työ on vahva ja monipuolinen sidosryhmätyö erilaisten sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa. Edistän ja kehitän tapahtumien ympärivuotista tarjontaa kaupungin strategian mukaisesti.

Tarjoan tietoa ja apua, pohtiipa joku sitten isoa tai pienempää tapahtumaa. Apuja löytyy myös markkinointi- ja viestintäasioissa kuin myös erilaisista viranomaisluvissa aina tapahtumien ideointiin asti.

Tila-asioiden suhteen pyrin sparraamaan tapahtumille sopivan tilan, ajan ja paikan.

Teen ja neuvottelen myös kumppanuussopimuksia sellaiseen toimintaan, joka palvelee kaupungin elinvoiman ja matkailun kehittymistä erilaisten tapahtumien keinoin.

Tulin Savonlinnaan Orimattilan kaupungin kirjasto,- museo,- ja kulttuurijohtajan tehtävistä. Ennen sitä työskentelin Lahden kaupungilla Visuaalisten taiteiden museo Malvan projektijohtajana.

Julkinen sektori työkenttänä on minulle vuosien saatossa tullut erittäin tutuksi. Samoin taide,- kulttuuri- ja tapahtumakentän asiat, jotka aina linkittyneet tavalla tai toisella työtehtäviini.

Toimin vuosia Mikkelin kaupungilla kulttuurijohtajana ja vastaavia työtehtäviä tein myös Jyväskylän kaupungilla vastaten myös osallisuus- ja vapaaehtoistyön kokonaisuudesta.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri Turun yliopistosta historian, taiteen ja kulttuurin laitokselta. Taustalta löytyy myös yhteisöpedagogitutkintoa Mikkelin ammattikorkeakoulusta ja erilaisia johtamisen opintoja sekä muita lisäkoulutuksia. Sanonta kuuluu, tieto lisää tuskaa ja niinpä elämä on jatkuvaa uuden oppimista.

Savonlinna ja sen seutu on mielenkiintoista aluetta.

Uusi monipuolinen työtehtävä houkutteli kaupunkiin, ja arjen eläminen Saimaan ympäristössä houkutti kovasti.

Savonlinnaa voisi sanoa kompaktiksi paketiksi, josta löytyy paljon kaikenlaista. Saimaa ja ympärillä oleva saaristoluonto, Olavinlinna Riihisaaren ympäristöineen, oopperajuhlat, vanhat liikennoivät höyrylaivat ja monet muut tapahtumat ja paikat luovat kiehtovan ympäristön, jota ei muualla ole.

Olitpa tapahtumajärjestäjä tai muu toimija, toivon että otat rohkeasti minuun kontaktia Savonlinnan tapahtumiin liittyen.

Yhdessä pohtien voidaan löytää ratkaisuja ympärivuotisten tapahtumien kehittämiseksi.

Kesä tulee ja minut saattaa tavata myös torilta muikkujen tai kahvikupin ääreltä.

Suap nykästä hihasta!

Terveisin, Marita Kajander , 050 464 1560

Luitko jo nämä?