Tule mukaan ideoimaan keskiviikkona 19.2. kello 14-16.

Mistä ruokatuotteista Savonlinna tunnetaan? Mikä on se ruoka, jota Savonlinnassa on päästävä syömään? Mitä tarjoaisit turistille Savonlinnassa, jos tavoitteena on päästä nauttimaan alueen ainutlaatuisia tuotteita ja makuja? Tai mitä paikallista ruokaa savonlinnalaiset voisivat viedä täältä tuliaisiksi tai lahjoiksi?

Tule mukaan inspiroivaan iltapäivään, jossa valitsemme Savonlinnan top 10 -ruuat ja ideoimme, miten ne saadaan paremmin esille niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Samalla juhlistamme lörtsyn suojatun maantieteellisen merkinnän hakemusta – saavutusta, joka nostaa Savonlinnan tuotteet arvoonsa! Nyt on aika miettiä yhdessä, miten lörtsystä ja alueen muista herkuista tehdään entistä suurempi matkailuvaltti ja tuomme paikallisten ruokien ainutlaatuisuuden kaikkien tietoisuuteen.

📅 Aika: Keskiviikkona 19.2.2025 klo 14–16
📍 Paikka: Kaupungintalo, Kaupunginhallituksen kabinetti (1. krs, kulku C-ovesta)

🔹 Mitä luvassa:
✅ Ideoidaan yhdessä konkreettisia keinoja paikallisten ruokatuotteiden esille tuomiseen
✅ Yhteistyötä, verkostoitumista ja keskustelua alan toimijoiden kanssa
✅ Katsaus Etelä-Savon tuoreeseen EU-luomutunnustukseen ja sen merkitykseen yrityksille

📩 Tilaisuus on avoin kaikille ruoka- ja elintarvikealan kehittämisestä kiinnostuneille. Tarjoilujen varaamiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu mukaan.

Lisätiedot:
📧 Veera Riikonen / SMEOrigin-hanke – veera.riikonen@savonlinna.fi
📧 Niina Lallukka / Saimaa lautasella – niina.lallukka@savonlinna.fi

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!