Kulttuurikahvit on tilaisuus, johon kutsutaan koolle Savonlinnan kulttuuri- ja luovan alan ammattilaiset säännöllisesti kuukausittain. Tapahtumissa on esillä ajankohtaisia aiheita ja vierailijoita.

Tänä keväänä Kulttuurikahveilla teemoina ovat mm. Savonlinnan tulevat juhlavuodet, taiteen ja kulttuurin rahoitus sekä keskustelua luovuudesta. Toukokuun Kulttuurikahveilla aiheena on kesän 2024 tapahtumat ja tilaisuuteen kutsutaan mukaan myös Savonlinnan alueen tapahtumatoimijat.

Tilaisuudet järjestetään Kulttuurikellarilla klo 17.30–19.00, Olavinkatu 34.

Kevään 2024 Savonlinnan Kulttuurikahvien ajankohdat ja teemat

Ti 5.3. Mitä mahdollisuuksia voi tarjota Savonlinnan tulevat juhlavuodet?

2025 vietetään Olavinlinnan 550 vuotisjuhlaa ja 2026 Savonlinnan Kulttuurin Unelmavuotta. Vieraana Olavinlinnasta vastaavan Kansallismuseon yleisösuhdepäällikkö Hanna Forssell, Lappeenrannan Unelmavuotta valmistellut kulttuurijohtaja Anu Talka, Savonlinnan kulttuurijohtaja Outi Rantasuo ja sivistysjohtaja Mikko Ripatti.

Ti 2.4. Miten taidetta ja kulttuuria rahoitetaan?

Mikä on apurahojen merkitys, tarve ja rooli? Entä yksityisen rahoituksen?
Keskustelua alustamassa muusikko, tuottaja Matti Makkonen. Kommenttipuheenvuoron esittää Savonlinnan kaupungin tapahtumapäällikkö Marita Kajander.

Ti 14.5 Kulttuurikesä 2024 – kulttuuri- ja tapahtumatoimijoiden kahvit.

Mitä tapahtuu kesällä ja syksyllä 2024? Päivän polttavat asiat ja kuulumiset kaupungin suunnalta. Paikalla Savonlinnan kaupungin tapahtumapäällikkö Marita Kajander ja kulttuurituottaja Elina Kosonen.

Ti 4.6. Keskusteluja luovuudesta.

Miten luovuus ilmenee? Miksi se on tärkeää? Ketä tai mitä luovuus koskettaa, minkälaisessa maailmassa eläisimme ilman sitä? Vertaiskeskusteluja luovan alan ammattilaisten näkökulmasta- ja vähän muidenkin.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kulttuurikahveja toteuttaa yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry, luovien alojen yhdistys Pääkonttori ry ja Savonlinnan kulttuuritoimi.

Kulttuurikahvit jatkuvat kesäkauden jälkeen myös syksyllä.

Lisätietoja:
Elina Kosonen, kulttuurituottaja, Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi
elina.kosonen@savonlinna.fi
044 417 5444

Julkaisun kuva: Timo Seppäläinen (S-creatives hanke)

Luitko jo nämä?