”Koronakesä” kääntyi menestykseksi Savonlinnan seudulla. Savonlinnan upeat kohteet, Olavinlinna, Punkaharju Lustoineen ja Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot ovat kiinnostaneet kotimaisia matkailijoita. Savonlinna valittiin Iltalehden yleisöäänestyksessä (29.7.2020) Suomen parhaimmaksi kesäkaupungiksi. Jokainen savonlinnalainen voi olla ylpeä kotikaupungistaan.

Kun tämän kesän ulkomaanmatkat peruuntuivat, suomalaiset suuntaisivat katseensa kotimaisiin matkakohteisiin. Koronakevään jälkeen yritysten odotukset olivat melko matalat, mutta jo kesäkuun alussa matkailijat alkoivat virrata alueelle. Heinäkuussa tahti vain kiihtyi. Savonlinnalaiset yrittäjät ovatkin huomanneet, että Savonlinnan seudulle on nyt hakeutunut moni, joka ei ole käynyt täällä aiemmin.

Hotelleissa ja majoitusliikkeissä on ollut vilkasta ja useina päivinä asiakkaille on ollut tarjolla vain loppuunmyytyä. Myös veneily, maastopyöräily, melonta ja suppailu ovat olleet tänä kesänä suositumpia kuin koskaan. Ihmiset ovat halunneet luontoon ja vesille ja ovat olleet myös valmiita maksamaan luontoelämyksistä. Monen ohjelmapalveluyrittäjän mukaan tämä kesä on ollut edeltäviä kesiä huomattavasti parempi.

Luontokohteiden suosiosta kertoo myös se, että Linnansaaren vielä epävirallisten kävijätietojen mukaan kasvua on ollut peräti 40 prosenttia ja Punkaharjulla sekä Kolovedelläkin 20 prosentin luokkaa. Myös Savonlinnan seudun perinteiset matkailukohteet ovat vetäneet puoleensa suomalaisia matkailijoita. Esimerkiksi Olavinlinnassa on ollut kaikkien aikojen kesä kävijöiden suhteen, heitä on ollut pelkästään heinäkuussa yli 40 000. Samaa viestiä on kantautunut myös Lustosta, jossa kotimaisia kävijöitä on käynyt enemmän kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla.

Kesä jatkuu! Elokuuta normaalisti vilkastuttaneet isot konsertit Olavinlinnassa ja keskieurooppalaiset sekä venäläiset matkailijat ovat nyt poissa. Tästä huolimatta matkailijoita riittää, vaikkei aivan edellisten vuosien tapaan.

Tapahtumatarjontaa kannattaa seurata savonlinnanyt.fi -sivustolta ja muuta tarjontaa visitsavonlinna.fi -sivustolta.

Luitko jo nämä?