Savonlinnan kaupunki edistää jatkossa tapahtumien syntymistä ja kehittämistä matkailu- ja tapahtumakumppanuuksien avulla. Tavoitteena on olla entistäkin monipuolisempi tapahtumakaupunki. Uudet ohjeet tulevat käyttöön vuoden 2024 alussa.

Savonlinna on elävä ja monipuolinen, kansainvälisestikin tunnettu tapahtumakaupunki, jonka matkailu- ja tapahtuma-alaa kehitetään aktiivisesti. Kaupungin tapahtuma-alan tukemiseksi otetaan vuoden 2024 alusta käyttöön uusi tapahtumakumppanuusmalli, jolla halutaan tukea ja sujuvoittaa tapahtumien järjestämistä kaupungissa. Mallista päätettiin kaupungin elinkeinojaostossa 29.11.2023, lisätietoa aiheesta löytyy kaupungin verkkosivuilta.  

  • Kumppanuuksien avulla vahvistetaan yhteistyötä Savonlinnan kaupungin, matkailu- ja palvelualojen yrittäjien sekä tapahtumajärjestäjien kesken. Yhteistyömahdollisuudet lisääntyvät jo suunnitteluvaiheessa ja vuorovaikutus on kokonaisvaltaisempaa, kertoo kaupungin tapahtumapäällikkö Marita Kajander.

Taustalla ajatus matkailun ympärivuotistamisesta

Savonlinnan kaupungin strategia painottaa vahvasti matkailun ympärivuotista kehittämistä. Muutokset tähtäävät Savonlinnan kaupungin, matkailu- ja palvelualojen yrittäjien sekä tapahtumatoimijoiden yhteistyön tiivistämiseen ja sujuvoittamiseen ympärivuotisen matkailuelinkeinon aikaansaamiseksi. Tavoitteena on myös sitouttaa tapahtumatoimijoita tapahtumiensa kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen.

Marita Kajander painottaa, että meneillään on pitkäjänteinen työ ja se vaatii vahvoja tavoitteita ja konkreettisia tekoja. Hän kannustaa sekä paikallisia että muita toimijoita toteuttamaan monipuolista ja ympärivuotista tapahtumatoimintaa ja näin osallistumaan kaupungin elävöittämiseen.

Uusista käytänteistä tarjolla tietoa tapahtumatoimijoiden aamiaistilaisuudessa

Uusista matkailu- ja tapahtumakumppanuuskäytännöistä kerrotaan lisää 13.12.2023 Konewerstaalla järjestettävässä tapahtumatoimijoiden aamiaistilaisuudessa. Tilaisuudessa kerätään tietoa myös tapahtumajärjestäjien suunnitelmista tulevalle vuodelle. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen savonlinnanyrityspalvelut.fi/ajankohtaista.

Lisätietoja:

Marita Kajander

Tapahtumapäällikkö, Savonlinnan elinkeinopalvelut

050 4641560

marita.kajander@savonlinna.fi

Luitko jo nämä?