Alkukesällä 2020 alkanut, koronapandemian vaikutuksia loiventamaan luotu Savonlinna Live! -hanke on päättymässä. Takana on työntäyteinen, mutta myös ilon ja onnistumisten kesä ja syksy.

Hanke on kesän ja syksyn aikana ollut monessa mukana. Osa toimenpiteistä on näkynyt tapahtumina kaupungin kaduilla, osa näkyvyytenä mediassa, osa suoraan yrityksiin kohdistuvina toimina.

Oopperattoman kesän elävöittämiseksi mm. järjestettiin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa yli kolmekymmentä tapahtumaa, markkinointiin seutua paikallisesti ja valtakunnallisesti, tuotettiin erityisesti luontomatkailuaiheista markkinointimateriaalia, kartoitettiin yli 150 yrityksen tilanne henkilökohtaisin käynnein; ohjattiin neuvonta- ja tukitoimien piiriin, tarjottiin näkyvyyttä ja palveluita, kehitettiin sähköisiä markkinointialustoja, luotiin yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa Saimaa Konttori Savonlinna -etätyökonsepti liiketoiminnan ympärivuotistamisen kehittämiseksi.

Kehittäminen jatkuu

Kesä- ja syyssesongin konkreettisen elävöittämisen ohessa luodut uudet tapahtumakonseptit ja yhteistyöverkostot jatkavat elämäänsä. Alueen vahvuuksiin, mm. luontomatkailuun panostetaan jatkossa entistä enemmän. Uudistetun sähköisen tapahtumakalenterialustan kehittäminen jatkuu ja luvassa on lisää sujuvuutta ja yhteistyöetuja. Etätyön juurrutus alueen ympärivuotiseksi palvelukonseptiksi etenee hyvällä vauhdilla.

Kiitos kaikille!

Savonlinna Live! -tiimi kiittää lämpimästi kaikkia kehittämistyössä mukana olleita! Kiitämme myös runsaasta palautteesta, kannustuksesta ja kehitysehdotuksista.

 

Alkukesällä 2020 perustettu Savonlinna Live! -hanke pyrki turvaamaan matkailu-, kaupan ja palvelualojen toimintaedellytyksiä äkillisesti muuttuneessa markkinatilanteessa mm. Oopperajuhlien peruunnuttua. Esimerkkejä hankkeen toimenpiteistä kesän ja syksyn aikana:

  • kartoitettiin yli 150 yrityksen tilanne ja tarjottiin markkinointi ja tuotteistamisapua sekä ohjattiin tarvittaessa neuvonnan ja tuen piiriin
  • tuotettiin yli 30 eri tapahtumaa ja tapahtumasarjaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Näkyvimpinä heinäkuun jokapäiväiset Savonlinnan Aamut ja Joel Lehtosen Puisto Live! elokuiset Saunahyppely-, Sup- ja Sapas-festivaalit sekä Olavinkadun Syyskarnevaalit syyskuussa.
  • tarjottiin Olavinlinna tapahtumanjärjestäjien käyttöön maksutta
  • tarjottiin yrityksille markkinointitilaa
  • tuotettiin ja testattiin uusia tapahtumakonsepteja
  • tuotettiin luontomatkailusisältöjä digitaaliseen markkinointiin ja tuotteistukseen
  • markkinoitiin näkyvästi Savonlinnan aluetta alueellisessa ja valtakunnallisessa mediassa
  • tuotettiin uusi sähköinen tapahtumakalenterisivusto alueen tapahtumien markkinointiin
  • tuotettiin yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa etätyökonsepti Saimaa Konttori Savonlinna palveluiden kysynnän ympärivuotistamiseksi

Luitko jo nämä?