Savonlinna Illumination hankkeen avulla luodaan seuraaviksi viikoiksi Olavinlinnaan uusia elämyksiä. Hankkeen edellinen toteutus Halloween – Kauhujen saari -tapahtuma marraskuussa sai suuren suosion ja kävijämäärätavoitteet ylittyivät reilusti. Tämän kaltaisille hyvänmielen maksuttomille tapahtumille on tarvetta kaupungissamme ja tässäkin tapahtumassa Olavinlinnassa on nähtävää kaiken ikäisille.

Viime vuonna tuli palautetta, että valaistus oli esillä liian lyhyen ajan. Tänä vuonna yleisö pääsee tutustumaan toteutukseen puolentoista viikon ajan. Pääpäivä on tietenkin 14.12. jolloin linna täyttyy Tuomaan markkinoiden myyjistä ja erilaisista jouluaiheisista käsitöistä. Pääsy Illuminationin elävöittämille linnanpihoille on maksutonta, linnan sisälle normaali pääsymaksu; kertoo hankkeen projektipäällikkö Niina Härkönen Savonlinnan Hankekehityksestä.

Erikoisvalaistuksilla linnan pinnat ja kohteet näyttävät erilaisilta. Mukana on niin staattista kuin muuntuvaa valaistusta sekä joulu- ja talviaiheisia kuvioita. ”Linnan eri kohteisiin on suunniteltu erilaisia toteutuksia, mutta kuitenkin niin, että se on yhtenäinen”, kertoo valaistustoteutuksen suunnittelija Ari Tiilikainen LITE-Designista.

Linnanpihoilla on koettavissa upeita ja tunnelmallisia talvi- ja jouluaiheisia projisointeja. Näitä ei ole koskaan aiemmin Olavinlinnassa nähty! Projisoinneista vastaavan Taustamarkkinat BGMT Oy:n toimitusjohtajan Sari Hallikaisen mukaan Olavinlinna on mahtava rakennus, jonka pintoihin on mahdollista luoda mitä erilaisempia toteutuksia. ”Projektina Savonlinna Illumination on varsin mielenkiintoinen ja se tarjoaa meille tekijöille hienon mahdollisuuden tuottaa kävijöitä ilahduttavia kokonaisuuksia. Olavinlinnan projisointeihin olemme luoneet joulun taikaa ja talvisia elämyksiä.”

Torstaista alkaen hämärän saapuessa kannattaa suunnata kohti Olavinlinnaa ja ihailla upeita valaistus- ja projisointitoteutuksia!

 

Elämyksellistä valaistusta ja projisoinnit esillä: 5.-15.12.

Olavinlinnan sisäpihat avoinna: arkisin 10-20 ja viikonloppuisin 11-20.

Tuomaan markkinat 14.12. klo 11-18

 

Savonlinna Illumination -hankekokonaisuuden tarkoituksena on keskusta-alueiden elävöittäminen valaistusteknologiaa hyödyntämällä. Hankkeen aikana pilotoidaan erilaisia valaistuskokeiluja ja teknologioita tapahtumien yhteydessä. Hankkeen toteutusaika on 2018-2020. Rahoittajana on Euroopan Unionin aluekehitysrahasto ja suomalaisena viranomaisena Etelä-Savon ELY-keskus.  Rahoittajina mukana ovat myös Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Hankekehitys Oy ja SAKKE ry.

 

Lisätietoja:

 

Niina Härkönen

Projektipäällikkö

Savonlinna Illumination – smart city lighting hankkeet

Puh. 044 417 4996

[email]niina.harkonen@savonlinna.fi[/email]

Luitko jo nämä?