Ainutlaatuista ruokakulttuuriamme juhlistava Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -vuosi on meneillään. Savonlinnan alueen ruuantuottajia, matkailu- ja ravintola-alan sekä luovien alojen yrittäjiä ja toimijoita kutsutaan mukaan vuoden tapahtumiin ja toimintaan. Tarjolla on mm. näkyvyyttä Taste Saimaa -alustoilla ja ylimaakunnallista verkostoitumista. Mukaan ehtii vielä!

Ruoantuottajat, matkailu- ja ravintola-alan sekä luovien alojen toimijat ja yrittäjät voivat tulla juhlavuoteen mukaan monin tavoin. Taste Saimaa -alustoilla voi saada näkyvyyttä omalle tapahtumalle, voi liittyä ylimaakunnalliseen Taste Saimaa -verkostoon ja saada näkyvyyttä Itäisen Suomen helmet -kartalla.

Miten mukaan Taste Saimaa -juhlavuoteen?

Ilmoita tapahtumasi Taste Saimaa -tapahtumakalenteriin

Järjestätkö vuonna 2024 tapahtuman, joka liittyy Saimaan juhlavuoden teemoihin eli ruoan, matkailun, taiteen ja kulttuurin yhdistämiseen? Ilmoita siinä tapauksessa tapahtumasi Taste Saimaa -kategorialla Visit Savonlinnan tapahtumakalenteriin, josta se nousee myös juhlavuoden omaan online -tapahtumakalenteriin. Tapahtumat näkyvät myös muussa Taste Saimaa viestinnässä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Lisäksi voit ladata Taste Saimaa -materiaalipankista käyttöösi juhlavuoden logot sekä hyödyntää Taste Saimaa -ulkomarkkinointiaineistoja.

Taste Saimaa -tapahtumasi voi olla uusi tai jo olemassa oleva tapahtuma, jossa katse kiinnitetään erityisesti paikallisuuteen, perinteisiin, puhtaaseen ruokaamme ja luontoomme. Paikalliset palveluntarjoajat ja yrittäjät ruoka‑, kulttuuri- ja matkailualoilta ovat esillä tapahtuman ohjelmassa ja tarjonnassa. Tapahtumasta tulee osa Taste Saimaan tarinaa, jossa tuodaan ylpeästi esiin ainutlaatuista kulttuuriamme.

Taste Saimaa -tapahtuman kriteereihin voit tutustua täällä.

Tule Taste Saimaa -partneriksi

Taste Saimaa Partner -partnerit ovat osa Saimaan alueen ruoka- ja matkailutoimijoiden verkostoa ja saavat käyttöönsä siitä kertovan tunnuksen. Verkostolle tarjotaan yhteistyötilaisuuksia ja yhteismarkkinointia osana Taste Saimaa -kokonaisuutta.

Taste Saimaa Partner -tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, paikallista yhteistyötä, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Hakijoiksi toivotaan laajasti ruuantuottajia, matkailu- ja ravintola-alan sekä luovien alojen yrityksiä Etelä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja Pohjois-Karjalasta. Etelä-Savosta mukana on jo liki 60 toimijaa.

Tuo kohteesi Itäisen Suomen helmet -kartalle

Itäisen Suomen helmet -karttasovellus esittelee Saimaan seudun kolmen maakunnan (Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala) nähtävyyksiä, ainutlaatuisia luontokohteita sekä Taste Saimaa Partner -verkoston toimijoita. Karttaa rakennetaan ja täydennetään jatkuvasti. Voit tunnistaa ja ilmoittaa alueemme helmiä myös avoimen lomakkeen kautta ja osallistua kartan rakentamiseen.

Lisätiedot: Hankeasiantuntija Anu-Anette Varho, p. 040-673 7507, anu-anette.varho@esavo.fi ja tastesaimaa.fi

Lisätiedon äärelle ohjaa myös Saimaa lautasella -hanke

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä. Juhlavuoden tapahtumia toteutetaan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien yhteistyöllä, jossa on mukana lukuisia ruoka-, kulttuuri- ja taidealan yrittäjiä, organisaatioita ja toimijoita.

Tunnustuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism – ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Juhlavuotta ohjaavaa Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2022-2023 -hanketta hallinnoi Etelä-Savon maakuntaliitto.

EU:n osarahoittama ja Taste Saimaa -logot

Luitko jo nämä?