EU:n osarahoittama -logo ja Etelä-Savon maakuntaliiton logo

Osta ja myy -treffeillä ruoantuottajat ja jatkojalostajat tapaavat ja tutustuvat ravintola- ja ruokapalveluyrittäjiin ja muihin ruoka-alan toimijoihin ja päinvastoin. Treffeillä on mukana myös huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki.

Osta- ja myy -treffit ovat alueellamme ensimmäiset laatuaan. Tavoitteena on tuoda lähiruokatuottajien, sekä ravintola- ja matkailualan ammattilaisten ajatukset yhteen ja aloittaa pysyvän lähiruokaverkoston rakentaminen. Paikallisruokatuotteita pääsee maistelemaan ja samalla keskustelemaan yhteistyöstä ja hankinnoista, tuotevalikoimista ja tuotekehityksestä.

Lintsin kierros Osta ja myy -treffeillä

Huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki jalkautuu toisen kerran Saimaalle arvioimaan alueen ruokatuotteita. Osta ja myy -treffien lomassa ruoantuottajat voivat maistattaa raaka-aineita, ruokatuotteita jatkojalosteita ja saada vinkkejä Lintsin sparrauksesta.

Timo Linnamäki on monissa liemissä keitetty kokki ja keittiömestari sekä legendaarisen Muru-ravintolan perustajajäsen ja omistaja. Yli 30 vuotisen uransa aikana hän on työskennellyt monissa huippuravintoloissa niin Helsingissä kuin ulkomailla. Hän yhdistää ranskalaisen keittiön kulinaariset nautinnot kotimaisiin, upeisiin sesongin makuihin. Lintsi katsoo tehtäväkseen edistää, ylläpitää ja tehdä tunnetuksi suomalaista ruokaperinnettä ja kulttuuria Michelin-ravintola Finnjävelin kanssa.

Lintsi saattaa poimia jonkin saimaalaisen tuotteen myös oman ravintolansa käyttöön – joten voisiko sinun tuotteesi olla jopa seuraavan Michelin-tähden ansaitsevan annoksen raaka-aine?

Aika ti 9.4.2024 13:00 – 16:00

Paikka Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, 57200 Savonlinna

Ilmoittautuminen tästä.

Lisätietoja tapahtumasta saa sähköpostilla sanna.muhonen@samiedu.fi tai sanna.lento-kemppi@proagria.fi

Tapahtuman järjestää Saimaa lautasella -hanke.

Lintsin kierros -osuus tapahtumasta on osa Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen toimintaa. Lue Lintsin kierroksesta lisää täältä.

Luitko jo nämä?