Kutsumme kaikki elintarviketuotannosta ja -jalostuksesta sekä lähiruoan hyödyntämisestä kiinnostuneet keskustelemaan paikallisen ruoan merkityksestä ja potentiaalista alueemme elinvoiman edistäjänä. Savonlinnan kaupungin strategian mukaan haemme elinvoimaa ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta.

Miten sinä kehittäisit Savonlinnan ruokajärjestelmää ja millaisella yhteistyöllä saamme puhdasta paikallista ruokaa markkinoille ja hyödynnämme sen mahdollisuudet?

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.8.2023 kello 13-15 Savonlinnan seurahuoneella, osoitteessa Kauppatori 4–6, 57130 Savonlinna.

OHJELMA  
13.00-13.15Tervetuloa Pellervo Kokkonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy   Tervetuloa ja katsaus päivän ohjelmaan sekä ajankohtaisiin ruoka- ja elintarvikealaa koskettaviin hankkeisiin.  
13.15–13.45Näkyvätkö ruokateemat kaupungin strategiassa ja miten yritykset voivat vaikuttaa strategian toimeenpanoon? Karoliina Helander, Savonlinnan Elinkeinopalvelut   Osallistujien esittäytymiskierros   Ajankohtaiset ruokatrendit lähiruoan näkökulmasta – Veera Riikonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy  
13.45–14.45Osallistujien puheenvuoroja ja keskustelua päivän aiheesta Mitkä ovat Savonlinnan ruokaan liittyvät vahvuudet? Mitä pitäisi nostaa esiin? Miten Savonlinnan ruokajärjestelmää tulisi kehittää? Mitä ajatuksia ruoan ja elintarvikkeiden laatu- ja alkuperämerkit herättävät?  
14.45–15.00Yhteenveto ja tilaisuuden päätös  

Lämpimästi tervetuloa!

Veera Riikonen, Susanna Peura ja Pellervo Kokkonen / SMEOrigin-tiimi

Savonlinnan Hankekehitys Oy ja Savonlinnan elinkeinopalvelut

Luitko jo nämä?