Kutsumme kaikki elintarviketuotannosta ja -jalostuksesta sekä lähiruoan hyödyntämisestä kiinnostuneet keskustelemaan paikallisen ruoan merkityksestä ja potentiaalista alueemme elinvoiman edistäjänä. Savonlinnan kaupungin strategian mukaan haemme elinvoimaa ekologisuudesta, puhtaudesta ja lähiruoasta.
Miten sinä kehittäisit Savonlinnan ruokajärjestelmää ja millaisella yhteistyöllä saamme puhdasta paikallista ruokaa markkinoille ja hyödynnämme sen mahdollisuudet?
Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.8.2023 kello 13-15 Savonlinnan seurahuoneella, osoitteessa Kauppatori 4–6, 57130 Savonlinna.
OHJELMA | |
13.00-13.15 | Tervetuloa – Pellervo Kokkonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy Tervetuloa ja katsaus päivän ohjelmaan sekä ajankohtaisiin ruoka- ja elintarvikealaa koskettaviin hankkeisiin. |
13.15–13.45 | Näkyvätkö ruokateemat kaupungin strategiassa ja miten yritykset voivat vaikuttaa strategian toimeenpanoon? – Karoliina Helander, Savonlinnan Elinkeinopalvelut Osallistujien esittäytymiskierros Ajankohtaiset ruokatrendit lähiruoan näkökulmasta – Veera Riikonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy |
13.45–14.45 | Osallistujien puheenvuoroja ja keskustelua päivän aiheesta Mitkä ovat Savonlinnan ruokaan liittyvät vahvuudet? Mitä pitäisi nostaa esiin? Miten Savonlinnan ruokajärjestelmää tulisi kehittää? Mitä ajatuksia ruoan ja elintarvikkeiden laatu- ja alkuperämerkit herättävät? |
14.45–15.00 | Yhteenveto ja tilaisuuden päätös |
Lämpimästi tervetuloa!
Veera Riikonen, Susanna Peura ja Pellervo Kokkonen / SMEOrigin-tiimi
Savonlinnan Hankekehitys Oy ja Savonlinnan elinkeinopalvelut