Työ- ja elinkeinoministeriö on 4.8.2022 tiedottanut, että kuljetusyrityksille on tulossa määräaikainen polttoainetuki. Valtioneuvosto esitti 4.8.2022, että Tasavallan Presidentti vahvistaisi lain kuljetusyritysten määräaikaisesta polttoainetuesta ja päätti eduskunnan lausuman perusteella selvittää, onko mahdollista tukea myös kevyttä polttoöljyä käyttäviä toimijoita.

Lisätiedot määräaikaisesta polttoainetuesta:

  1. Tuki koskisi maanteillä tapahtuvia tavara- ja henkilökuljetuksia. Laki koskisi kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljya, jonka liikennekäyttö on kielletty.
  2. Polttoainetukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022). Tuki kattaisi 5 prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta. Korvauksen laskennan lähtöarvona on polttoaineen keskihinta Tilastokeskuksen mukaan.
  3. Laki on voimassa 1.9.-31.12.2022 välisen ajan. Valtiokonttori toimii valtionapuviranomaisena. Tuki olisi haettavissa viimeistään marraskuussa 2022.

Lisätietoja tuesta

Mikäli sinulla on kysymyksiä polttoainetuen osalta, ole rohkeasti yhteydessä Savonlinnan elinkeinopalveluissa elinkeinoasiantuntija Janne Tarimaan: puh. +358 50 465 7574, janne.tarima@savonlinna.fi.

 

Luitko jo nämä?