Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.2024 juhlistetaan Savonlinnan torilla paikallista upeaa ruokaamme ja ruokakulttuuriamme!

Suomalaisen ruoan päivänä, keskiviikkona 4.9. klo 14 – 18 juhlistetaan alueemme laadukasta ruokaa iloisessa toritapahtumassa. Toritapahtumaan kutsutaan paikallisia tuottajia, jatkojalostajia ja muita toimijoita myymään tuotteitaan ja esittelemään toimintaansa. Luvassa on monipuolista ohjelmaa ja lähiruokatori. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Teemapäivän vietto aloitetaan jo aamupäivällä Riihisaaressa, jossa ruoka-alan asiantuntijat ja ammattilaiset paneutuvat ajankohtaisiin lähiruokateemoihin. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Tuo tuotteesi lähiruokatorille – myyntipaikat ovat maksuttomat

Lähiruokatorille on mahdollisuus tulla myymään omia tuotteita ja/tai tulla esittelemään omaa toimintaa. Tervetuloa niin ruoka-alan tuottajat, järjestöt kuin muutkin toimijat! Ilmoittaudu pian ja varaa paikkasi. Myynti- ja esittelypaikat ovat maksuttomat, mutta niitä on rajoitetusti.

Tule esiin ruokateemaisen ohjelmasisältösi kanssa

Tapahtumaan voi myös tuoda alueemme paikalliseen ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyvää ohjelmaa ja/tai aktiviteetteja. Ohjelma voi olla viihteellistä, taiteellista, perinteistä, miten vain. Kohderyhmänä voivat olla kaikki vauvasta vaariin. Myös ruoka-alan ja paikallisten perinteiden asiapitoiset sisällöt ja esittelyt ovat tervetulleita.

Ammattilaisten aamupäivä Riihisaaressa

Tapahtumapäivä alkaa monipuolisella ruoka-alan toimijoille kohdistetulla sisällöllä Riihisaaressa. Tarjolla on ajankohtaista asiaa lähiruoasta, paikallisuudesta, ruokamerkeistä. Tule mukaan kuulolle ja keskustelemaan. Luvassa myös Taste Saimaa -vuoden kuulumiset.

Ilmoittaudu mukaan ja varaa myyntipaikkasi tästä!

Lisätiedot (5.8.2024 lähtien):
niina.lallukka@savonlinna.fi
+358 50 479 0696
Saimaa lautasella -hanke

Toritapahtuman takana on Saimaa lautasella -hanke ja ammattilaistapahtuman järjestää SMEOrigin-hanke.

Luitko jo nämä?