Hyppää sisältöön

Kehitys- ja innovaatioympäristöt

Uskomme Savonlinnassa vahvasti soveltavaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jossa tavoitteena ovat uudet innovaatiot - kansainvälisille asiakkaille myytävät asiakasratkaisut.

Avaintoimijoina ovat yritykset sekä paikkakunnalla toimivat ainutlaatuiset yritysten käytössä olevat kehitys- ja pilottiympäristöt. Savonlinnan Yrityspalvelut on aktiivisesti tukemassa yritysten ja tutkimusyksiköiden verkostojen yhteistyötä ja innovaatioekosysteemin vahvistamista. Tätä työtä teemme yhteistyössä korkeakoulujen ja rahoittajien, kuten Business Finlandin, ELY-keskuksen ja Etelä-Savon Maakuntaliiton kanssa.

Case: Wetend Technologies Oy

"Savonlinnassa toimivat yliopistot ja tutkimuslaitokset ovat tärkeä osa verkostoa, joka on auttanut ja tukenut koko liiketoimintaketjussa. Se on mahdollistanut ponnahduslaudan liiketoiminnalle ja pioneeriteknologian globaalille kaupallistumiselle kannattavasti."

Jouni Matula, CEO, Wetend Technologies Oy

Kuitulaboratorio - FiberLaboratory

FiberLaboratory on Mikkelin ammattikorkeakoulun yksikkö Savonlinnassa. Sen toiminta alkoi vuoden 2005 lopulla omassa toimipaikassaan uusien tilojen valmistuttua. Toimistotiloja on 25- 30 henkilölle, laboratoriotilaa on 100 m2 ja 12 m korkeaa koehallitilaa on 600 m2. Tällä hetkellä henkilökunnan vahvuus on noin 20.

Teknologian ja innovaatioiden kehittäminen sekä Itä-Savon yritysten kilpailukyvyn nostaminen kansainvälisillä markkinoilla ovat yksi tärkeimmistä FiberLaboratoryn tavoitteista oman tutkimustyön ja koulutuksen ohella. FiberLaboratoryn erilaiset tutkimustyöt tehdään koehallin ja analyysilaboratorion laitteistolla. FiberLaboratoryllä työskentelee XAMK:in tutkimusryhmän ohella Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimusyksikkö.

Kuva koeajohallista

Elektroniikan 3K-tehdas

Elektroniikan 3K-tehtaan palvelut kattavat yritysten tarpeisiin soveltuvat elektroniikan koulutus-, kehitys- ja tuotantopalvelut. Esimerkiksi tuotteiden tuotekehitysaikaiset testaukset ja tuotteiden valmistuksen.

 

Teemme yhteistyötä seuraavien tutkimusorganisaatioiden kanssa Suomessa:

  • Lappeenrannan teknillinen yliopisto (konetekniikka, energiatekniikka, vihreä kemia)
  • Geologinen tutkimuskeskus (kaivosvedet)
  • Metla/LUKE (biojalostus)
  • VTT (biojalostus, prosessikemia)
  • Itä-Suomen yliopisto (metsäbiotalous, fotoniikka ja optiikka/tietotekniikka)

Teemme yhteistyötä seuraavien korkeakoulujen kanssa kansainvälisesti:

  • Pietarin valtion polyteknillinen yliopisto
  • Universidad de la Rebublica/processos forestales Montevideo (biojalostus)

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.