Hyppää sisältöön

Etelä-Savossa aloitetaan Early Warning (EW) -palvelu - 3.5.2017

Etelä-Savossa aloitetaan Early Warning (EW) -palvelun tarjoaminen mikro- ja pk-yrityksille. Palvelu sisältää erilliset erityisneuvonnan ja uudistamisen palvelut. Erityisneuvonta on tarkoitettu yrityksille, jotka eivät ole talousvaikeuksissa, mutta jotka eivät ole saavuttaneet tavoitteitaan. Uudistaminen on puolestaan tarkoitettu talousvaikeuksissa oleville yrityksille, joilla on vielä toivoa tervehtyä taloudellisesti.

EW-palvelussa tarkoitus on tunnistaa ongelmat ja löytää keinot niiden korjaamiseen ajoissa. Yritys on talousvaikeuksissa jo silloin, kun se ei pysty maksamaan laskujaan ja velvoitteitaan ajallaan vaan joutuu sopimaan maksuajoista uudelleen. Kun talousvaikeuksiin puututaan riittävän varhain, niiden laajeneminen voidaan usein välttää jo pienillä korjaavilla toimenpiteillä. Näin voidaan ehkäistä yrityksen toiminnan turha lopettaminen tai konkurssi sekä pelastaa työpaikkoja.

Suomessa toimii lähes 150 000 mikro- tai pk-yritystä, joiden viimeisin tilinpäätös on ollut tappiollinen. Näistä runsaalla kolmanneksella on vähintään yksi maksuhäiriömerkintä. Myös Etelä-Savossa on satoja tappiollisia yrityksiä. Yrittäjillä ei aina ole resursseja tai osaamista puuttua ongelmiin, ja pitkittyessään niiden korjaaminen vaatii rajumpia toimenpiteitä.

Yleinen Teollisuusliitto YTL on luomassa koko Suomeen EW-palvelua mikro- ja pk-yrityksille. Palvelun toteuttamiseksi koulutetaan koko maahan sertifioituja erityisneuvojia ja uudistajia lähes 300. Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala on valittu palvelun valtakunnalliseksi pilottialueeksi. EW-palvelun jalkauttamiseen Itä-Suomen mikro- ja pk-yrityksille on käynnistetty hanke, joka toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Tästä johtuen EW-palvelu on erittäin edullinen Itä-Suomen yrityksille. Hankkeessa on tarkoitus tuottaa erityisneuvonnan palvelu 600 yritykselle ja uudistamisen palvelu 200 yritykselle.

EW-palvelussa asiantuntija käy läpi yrityksen tilanteen, tunnistaa ongelmat sekä tarjoaa ohjeita, vaihtoehtoisia toimintatapoja ja työkaluja yritykselle tilanteen korjaamiseksi. EW-palvelussa yritys saa toimintasuunnitelman konkreettisista toimenpiteistä, jotka toteuttamalla yritys voi saavuttaa tavoitteensa. Tämän jälkeen yritys voi hankkia lisäpalvelua erillisellä hinnalla.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy toimii Etelä-Savossa yhteistyökumppanina EW-palvelun tarjoamiseksi ja toteuttamiseksi. Apua tarvitseva yritys voi ottaa yhteyttä Miksein yritysneuvoja Heli Hirvoseen tai Kirsi Mättölään, jotka ohjaavat yrityksen tarvittaessa sertifioitujen asiantuntijoiden luokse.

– Palvelu on suunnattu kaikille mikro- ja pk-yrityksille, jotka ovat huolissaan tilanteestaan. Kannustamme yrityksiä ottamaan yhteyttä meihin matalalla kynnyksellä, kehottaa yritysneuvoja Heli Hirvonen.

Lisätiedot: Valtuutettuja asiantuntijoita Etelä-Savossa
Erityisneuvonta jari.somero@surffi.fi  ja  pekko.hakli@lmi.fi

Yritystoiminnan uudistaminen
sakari.brusila@proffice.fi  ja  vesa.sorasahi@sahia.fi

Asiantuntijat palveluun kouluttaa YTL, täältä löydät lisätietoa koulutuksesta:

https://community.vismasolutions.com/groups/early-warning-palvelu-ita-suomi

 Lue tarkemmin tästä

Early Warning – palvelun Itä-Suomen aluevastaava

Heikki J. Kotilainen

044 363 1011

heikki.kotilainen@tietotaito.fi

 

Hankkeen projektipäällikkö

Jarmo Manninen

050 408 1338

jarmo.manninen@ytl.fi

 

 

 

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.