Hyppää sisältöön

Saimaa Startup – hankkeen uudet liikeideat estradille Saimaa Summitissa To 28.7. – Tuomaristossa kokeneita kasvuyritysten sparraamisen ja kansainvälistymisen ammattilaisia - 15.7.2016

Saimaa Summit saa oman Leijonankitansa kun ammattilaisraati arvioi Saimaa Startupin yrittäjien liikeideat torstaina 28.7. klo 12.30 alkaen. Vuosi sitten käynnistynyt Saimaa Startup on ollut kehitysalusta, jossa on haettu innovaatioita ja business ideoita, jalostettu ja kehitetty niitä kytkemällä yhteen kilpailuhenkeä, tekemisen meininkiä, kansainvälisiä osaajia, mentoreita ja investoijia. Se on toiminut myös aloittavien yritysten kasvun vauhdittajana ja yhdistänyt eri alojen osaamista.

StartUp Saimaassa on ollut mukana kasvuhakuisia yrittäjiä, joilla on ollut innovatiivinen liikeidea ja vahva tahto menestyä. Saimaa Start Up on tarjonnut osallistujille monipuolisia yrittäjyyden kehityspalveluja ja työkaluja, yritysneuvontaa sekä asiantuntijaverkostoja. Hanke on tehnyt yhteistyötä mm Courage Venturesin kanssa (Will Cardwell). Courage Ventures on verkosto, joka mm. auttaa kasvuhaluisia ja innovatiivisia yrittäjiä kansainvälistymään.

Saimaa Startupissa on ollut mukana toista kymmentä kasvuhakuista yrittäjää. Näistä on valikoitunut viisi parasta, jotka pääsevät esittelemään oman liikeideansa ammattilaistuomaristolle Saimaa Summitissa To 28.7.2016. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee parhaimman liikeidean, joka palkitaan illan I Love Saimaa -gaalassa. Myös yleisöllä voi vaikuttaa parhaan liikeidean valintaan äänestämällä. (mobiiliäänestys)

Saimaa Startup Showssa lavalle nousee viisi Saimaan alueen uutta Startupia.  Jokaisella on aikaa pitchata omaa innovatiotaan viisi minuuttia, jonka jälkeen tuomaristo ottaa kantaa liikeidean kannattavuuteen ja mahdollisuuksiin menestyä kansainvälisillä markkinoilla.  Startup liikeideansa esittelevät Mari Pennanen/Saimaalife – natural wellbeing virtual reality -tuotteet, Janne Neuvonen & Seppo Sormunen/Bcaster -videokuvakoontipalvelu, Titta Järvensivu/Fantasy Socks - neulontakaavat, Timo Auvinen & Ruud van Veelen/ BoatUs – AirBnB – tyyppinen veneenvuokraus sekä Tuomo Falck /Stockvalue- sijoittajien yritysten crowdsourcing perusteinen analyysipalvelu.

Tuomaristo koostuu kokeneista yritysmaailman edustajista ja kasvuyritysten sparraamisen asiantuntijoista. Tuomareina:  Bruce Oreck, Executive in Residence (Aalto yliopisto), Will Cardwell, senior advisor (Aalto yliopisto), Mika Sorvettula, senior advisor (Accelerando Oy) sekä Christina Forsgård, Startup-kouluttaja (Netprofile Finland Oy)
Juontajana toimii Peter Nyman.

IV SAIMAA SUMMIT kokoaa yhteen suuren joukon Saimaan alueen mahdollisuuksista ja kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä, elinkeinoelämän sidosryhmien edustajia, alueen päättäjiä sekä liikemaailman asiantuntijoita. Kansainvälistä henkeä luovat ulkomaalaiset delegaatiot Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Kiinasta.

Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Yleisö on tervetullut kannustamaan Startupeja. Osallistujilla on mahdollisuus äänestää parhaimmasta liikeideasta ja näin vaikuttaa lopputulokseen.
Ennakkoilmoittautuminen: http://ilmoittaudu.saimaasummit.fi/

Lisätiedot hankkeesta:
Projektipäällikkö Pasi Raikisto, Puh. 040 755 1063, e-mail: pasi.raikisto@savonlinna.fi
Tiimivalmentaja Aki Halko, Puh. 044 5715852, e-mail: aki.halko@savonlinna.fi

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.