Hyppää sisältöön

Elokuun 2017 matkailutilasto julkistettu - Savonlinna kiinnostaa matkailijoita - 31.10.2017

Vuosi 2017 on ollut Savonlinnan matkailussa positiivisten uutisten aikaa ja elokuussa matkailu kasvoi kaikissa tavoitelluissa kohderyhmissä.Rekisteröidyt yöpymiset majoitusliikkeissä ovat kasvaneet tuntuvasti erityisesti ulkomaalaisten matkailijoiden osalta.

Kolme vuotta sitten tehtiin tarkistus strategiaan aloittamalla kansainvälisessä markkinoinnissa Visit Saimaa-yhteistyö Mikkelin kanssa ja tähtäämällä voimakkaasti saksankielisen Euroopan markkinoihin. Parin vuoden aikana tehdyt panostukset kantavat nyt hedelmää. Muodostettu Visit Saimaa-konsortio on myös tehnyt tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin kanssa osallistumalla markkinointikampanjoihin ja tuomalla matkanjärjestäjiä ja mediaa alueelle.

Elokuussa suurin kasvu tuli Venäjältä. Saksalaisten matkailijoiden määrä jatkoi myös ripeää kasvuaan. Aasiasta – lähinnä Kiinasta tulevien matkailijoiden määrä alkaa nousta. Tänä vuonna kiinalaisten kanssa on tehty lukumääräisesti läpimurto vaikka kokonaismäärät ovatkin vielä pieniä. Kotimaan matkailijoiden määrässä kesän sään ovat varmasti osaltaan verottaneet kävijämääriä.

Koko vuoden luvut vertailtuna valtakunnan tasoon ovat myös hyviä. Ulkomaisten yöpymiset ovat lisääntyneet Savonlinnassa koko maata enemmän. Elokuun vahva tapahtumatarjonta nosti kotimaiset yöpymiset kasvuun.  Elokuussa lukumääräisesti suurinta kasvu oli saksalaisten ja kiinalaisten yöpymisissä. Vuositasolla kasvua oli ulkomaisissa lähes 17 000 yöpymistä, joista lukumääräisesti suurin kasvu tuli Venäjältä ja Saksasta.

 

Kuukausittaiset yöpymiset ja saapuneet asuinmaittain muuttujina Alue, Maa, Kuukausi ja Tiedot

 

2017-08 ELOKUU

Yöpymiset, lkm

Yöpymisten muutos, %

....740 Savonlinna

 

 

Yhteensä

57 630

9,0

Kotimaiset

37 383

3,4

Ulkomaiset

20 247

21,1

Aasia

1 461

161,4

Venäjä

8 104

10,0

Saksa

3 934

33,6

 

 

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.