Hyppää sisältöön

Kasvua ja työllisyyttä

 

Resursointi 2015-2016

 

Savonlinna Destination Visit Saimaa 2020 (SD2020) -hanke

 

Matkailuinvestoinnit

Palvelemme kotimaisia ja kansainvälisiä investoreita sopivien kohteiden löytämisessä ja kaikissa investoinnin toteutukseen liittyvissä kysymyksissä. Matkailuinvestoinneista kiinnos- tuneille tarjoamme investorisalkun valmiina vetovoimaisiin kohteisiin järven rannalla. Salkusta löytyy kaavoitukseltaan valmiita kohteita ja liiketoiminnan vaatimusten mukaan kaa- voitettavia alueita. Savonlinnan Yrityspalvelut Oy tarjoaa paikallistuntemuksen, verkostonsa ja rahoitusosaamisen investoreiden ja uusien yrittäjien käyttöön.

Tutkimus ja koulutus tukemassa matkailuliiketoimintaa

Savonlinnassa sijaitseva Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos (MOT) on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan kuuluva matkailu- ja vapaa-ajan tutkimukseen erikoistunut laitos, joka toimii monitieteisen Matkailualan verkostoyliopiston (MAVY) koordinaatioyksikkönä.

Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitoksen tehtäviin kuuluu kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä matkailu- ja vapaa-ajan tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Matkailu.org on matkailututkijoille, -elinkeinolle ja matkailun kehittäjille tarkoitettu yhteisöllinen matkailualan tutkimustiedon verkkopalvelu. Se kokoaa matkailutiedon uutisvirtaa eri lähteistä yhteen paikkaan!

Tutustu palveluun: Matkailu.org – matkailualan tutkimustiedon verkkopalvelu

Savonlinnan matkailukehittämisen aineistot

Tutustu täältä esityksiin vuosien varrelta.

 

Majoitustilastot

Matkailun kehitys tammi-syyskuussa 2015

 

Kuukausittainen matkailutilasto Etelä-Savo syyskuu 2015 from Matkailufoorumi

 

Matkailun kehitys vuonna 2014 ja joulukuu 2014

 

Matkailun tulo- ja työllisyysvaikutusselvitys

5.2. julkistettu matkailun ja vapaa-ajanasumisen tulo- ja työllisyysvaikutusselvitys. Etelä-Savo ja Savonlinna.

Yhteistyö ja hanketoiminta

Savonlinnan matkailutiimiin kuuluvat kasvuun panostavat Savonlinnan matkailuyritykset: Mukana ovat mm. Savonlinnan Oopperajuhlat, Suur-Savon osuuskauppa, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy ja Spahotel Casino sekä Kruunupuisto ja Tanhuvaara, 

Yritysten tahtotila on kehittää Saimaan alueesta kansainvälinen ja vetovoimainen matkakohde yhdessä muiden alueiden kanssa. Yhteiset ponnistelut kitetytyvät Visit Saimaa-verkkopalvelun kautta tapahtuvassa markkinoinnissa. Kansainvälistymiseen on haettu rahoitusta Savonlinna Destination - Visit Saimaa 2020 hankkeelle, joka tekee yhteistyötä kansainvälisessä markkinoinnissa Mikkelin seudun sisarhankkeen kanssa.

Matkailutiimi järjestää kuukausittain Matkailun, kaupan ja palvelualojen aamiaistreffit ja vuosittain Savonlinnan matkailufoorumin. 

Matkailun osaamiskeskuksen työkaluja matkailuyritysten kehittämiseen

Tutustu matkailuyrityksen työkaluihin


yritysten liikevaihdon kehitys

 

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.