Hyppää sisältöön

DiscOver55

DiscOver55-seniorimatkailuhanke

Kansainvälisen DiscOver55-hankkeen tavoitteena on herättää seniorimatkailijoiden (55+) kiinnostus hankkeen neljään kohdealueeseen turistikauden ulkopuolella. Tätä varten luodaan räätälöityjä matkailupaketteja yhteistyössä seniorijärjestöjen ja matkailualan pk-yritysten kanssa.

Hankkeen rahoittaa EU:n pk-yrityksiä koskeva COSME-ohjelma, ja se toteutetaan 18 kuukauden aikavälillä maaliskuusta 2016 elokuuhun 2017.

Hankkeen kohdealueet ovat Italian Montepisano, Itävallan Vulkanland, Slovenian Izola ja Suomen Saimaa. Seutujen yhdistävien tekijöiden - luonnon vehreyden ja veden läheisyyden - pohjalta hankkeen kantava teema on "Water for Wellbeing" - Hyvinvointia vedestä.

DiscOver55 luo palvelut laajassa yhteistyössä ammattilaisten kanssa – mukana on senioriryhmiä, matkailun asiantuntijoita ja tavallisia matkailuyrittäjiä, ja hankkeeseen ottaa osaa ja sitä valvoo tutkimusjärjestö, jolla on aktiivinen rooli kohteiden arvioinnissa.

Projektin vaiheet

Matkailupaketit luodaan neljässä päävaiheessa.

  1. Ryhmä asiantuntijoita arvioi kaikki neljä kohdetta käyttäen Euroopan komission kehittämiä ETIS (European Tourism Indicator System) –indikaattoreita.

  2. Kohteiden arvioinnissa esille nousseiden suositusten mukaisesti luodaan matkailupaketti.

  3. 56 hengen senioriryhmä testaa matkailupaketit kaikissa neljässä kohteessa tärkeiden muutos- ja kehityskohteiden löytämiseksi, minkä jälkeen paketit viimeistellään ja valmistellaan markkinoita varten.

  4. Matkailupaketit tulevat myytäviksi yhteistyössä oleviin matkatoimistoihin, sisältäen vähintään 40 erilaista aktiviteettia ja palvelua.

Hankkeen päättyessä seniorimatkailukohteille on luotu matkaopas viidellä eri kielellä (englanti, italia, suomi, saksa, sloveeni) ja alueiden matkailuyritysten kanssa on tehty sopimukset luotujen järjestelmien kestävyyden takaamiseksi hankeajan jälkeen.

Kohteet

Monte Pisano

Monte Pisano on pieni keskikorkuinen vuoriryhmä Italian Toscanan pohjoisosissa Pisan ja Luccan kaupunkien välissä vain viiden kilometrin päässä Pisan kaltevasta tornista. Alueen maisema on monimuotoista ja vaihtelevaa – oliivilehtoja, metsiä, mäkiä ja vuoria.

Izola

Izola on 16 000 asukkaan pieni kaupunki pohjoisen Adrianmeren rannalla. Sen miellyttävä Välimeren ilmasto ja hyvin säilynyt ja eloisa keskiaikainen kaupunki tekevät siitä suositun matkakohteen. Matkailijat voivat tutustua Izolan kauniisiin maisemiin kävellen, pyörällä tai hevosen selässä.

Vulkanland

Vulkanland seutu Itävallan Steiermarkissa tarjoaa runsaan matkailuvalikoiman kylpylä- ja wellness-palveluista urheiluaktiviteetteihin kuten vaellukseen, sauvakävelyyn ja pyöräilyyn sekä esimerkiksi sightseeingiin ja ruokakulttuuriin. Alueelle on myönnetty European Destination of Excellence (EDEN) -titteli, ja seudulla on kukoistava matkailuala.

Saimaa

Saimaa tarjoaa täydellisen ympäristön lomanviettoon ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Wall Street Journal laski sen viime vuonna maailman viiden parhaan järvikohteen joukkoon, ja Savonlinnan Oopperajuhlat lasketaan yhdeksi maailman viidestä huippuoopperafestivaalista.

Yhteistyökumppanit

SiTI Higher Institute on Territorial Systems for Innovation on voittoa tavoittelematon tutkimusjärjestö, jonka Torinon teknillinen yliopisto ja pankkisäätiö Compagnia di San Paolo perustivat vuonna 2002.

Gefas Steiermark on voittoa tavoittelematon seniorijärjestö Itävallan Grazissa. Järjestö edistää tietoisuutta aktiivisen ikääntymisen tärkeydestä.

ZDUS on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö johon kuuluu 503 paikallista seniorijärjestöä ja yli 233 000 jäsentä kaikkialta Sloveniasta.

Capannorin kunta toteuttaa Monte Pisanon alueella talous-, ympäristö-, sosiaali- ja kulttuurikäytäntöjä paikallistasolla.

Savonlinnan Yrityspalvelut Oy on paikallinen kehitysyhtiö, joka kehittää Savonlinnan alueen yrityselämää ja matkailua.

Spirit of Regions on matkanjärjestäjä Steiermarkin osavaltiossa, ja kokenut hankkeensuunnittelija ja –toteuttaja.

Internetsivut

Voit tutustua hankkeeseen myös sen nettisivuilla osoitteessa www.discover55.eu/fi

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.