Hyppää sisältöön

SD2020

Savonlinna Destination - Visit Saimaa 2020 (SD2020)

Hänke on päättynyt. Kansainvälistä markkinointia tehdään Visit Saimaa-hankkeeessa.

SD2020 – hankkeen tavoitteena oli edistää Savonlinnan ja Saimaan alueen matkailuyritysten kansainvälistymistä kehittämällä matkailusesonkeja ja tuotekokonaisuuksia asiakassegmenteittäin ja kasvattaa matkailijoiden määrää pääasiassa sähköisen markkinoinnin keinoin. Hankkeessa kehitettiin kärkituotteita ja rakennettiin tunnettuutta kohdemarkkinoilla ja Saimaan alueen matkailubrändiä. Hankkeessa tuloksena luotiin yhteistyömalli koko Saimaan alueen kansainväliseen markkinointiin. Hankkeen kohdemarkkinoita olivat saksankielinen Eurooppa, Aasia ja Venäjä.

Hankeaika 1.4.2015-31.3.2017

Hankkeen toteuttajat:

SD2020 – hankkeessa on päähankkeen lisäksi 4 osahanketta, joita toteutetaan rinnakkain ja tiiviissä keskinäisessä yhteistyössä:

* Päähanke - hankkeen toteuttaminen ja hallinto. Hankeyritykset: Kruunupuisto, BW Spahotel Casino, Osuuskauppa Suur-Savo, Saimaa Holiday Järvisydän, Saimaa Holiday Oravi, Saimaan Charmantit.

* Tanhuvaara toimi moottorina SWO-verkoston (Sport, Welness, Outdoor) koonnissa ja liikuntamatkailun tuotteistamisessa Savonlinnan seudulla. 

* Savonlinnan Oopperajuhlat koosti oopperajuhlasesonkiin ja kulttuurimatkailuun ja tapahtumiin liittyviä tuotteita siten, että "Culture & Nature" kärkituote toimii yhtenä Visit Saimaa
-matkailumarkkinoinnin veturina.

* Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n rooli oli matkailupalveluiden tuotteistaminen ja myynti sekä.

* Itä-Suomen yliopiston osa-hankkeen tuotti tutkimustietoa kohdemarkkinoista tuotteistamisen ja markkinoinnin tueksi. Tutkimustieto tuo lisäarvoa matkakohteen kehittämiseen ja syventää osaamista hanketoimijoiden keskuudessa.

Hankkeen tarkeimpänä työkaluna toimi Visit Saimaa -verkkopalvelu (www.visitsaimaa.fi), jonka sisältöjä kootaan kansainvälisille markkinoille yhdessä Mikkelin seudun kanssa. 

Kumppanina hankkeessa olivat mukana Rantasalmen ja Enonkosken kunta. Markkinointitoimenpiteet toteuttiin Visit Saimaa yhteistyön puittessa Miksei Mikkeli Oy:n ja Visit Saimaa & Mikkeli Region -hankkeen kanssa.

SD2020 -hankkeen tiivistelmä

SD2020 briefly in English

Tiivistelmä toteutuneista toimenpiteistä

* Visitsaimaa.fi -verkkopalvelun sisällöntuotanto - EN RU DE. Erityisesti panostettiin saksankieliseen sisällöntuotantoon.

* Itä-Suomen yliopiston matkailututkimus tuotti kattavat asiakasprofiloinnit kohdemarkkinoista.

* Järjesttiin omia myyntiworkshoppeja ja osallistuttiin myyntitilaisuuksiin Euroopassa, Kiinassa, Japanissa ja Venäjällä (Moskova ja Pietari).

* Toteutettiin kaksi mittavaa markkinointikampanjaa saksankielisille markkinoille.

* Isännöitiin ennätysmäärä (n. 50) matkanjärjestäjä- ja mediavierailua Etelä-Savossa.

* Tuotettiin matkakohteen esittelyaineistoa toimijoiden käyttöön.

Tulosaineistoja

Itä-Suomen yliopiston tutkimukset löytyvät kootusti tästä linkistä.


Visit Saimaa - The Adventure Begins Here from Matkailufoorumi
Visit Saimaa -Adventure begins here, Russian from Matkailufoorumi
Lake Saimaa - Adventure Begins Here - CHINESE from Matkailufoorumi
Visit Saimaa - Seikkailu alkaa Saimaalta from Matkailufoorumi
Visit Saimaa - Das Abenteuer beginnt hier from Matkailufoorumi
 

Hanke osallistui Saimaa-brändin ja markkinointiyhteistyön suunnitteluun. Tuloksena oli mm. Saimaan brändikäsikirja (brändikäsikirjaa ei tehty hankkeen työnä).

Lake Saimaa - Purest Finland Brand Book 2017 from Matkailufoorumi

Hankkeen työraportteja mm. myyntitapahtumista voi kysyä hankekoordinaattorilta.

Hankkeessa tuotettiin Visit Saimaa -imagoesite kiinaksi ja englanniksi sekä tuotemanuaali matkanjärjestäjien käyttöön. Aineistoa hyödynnetään käynnissä olevassa Visit Saimaa-hankkeessa (Miksei Oy). Pietarin kaupungin kanssa tehtiin Visit Saimaa & St. Petersburg-esite kiinaksi ja englanniksi yhteismarkkinoinnin käyttöön. Näitä esitteitä on rajoitetusti tai ei lainkaan jäljellä. Niitä voi tiedustella Savonlinnan matkailuinfosta.

Visit Saimaa-video tehtiin kiinaksi ja englanniksi.

 

 

Lisätietoja:

Pellervo Kokkonen
Kehitysjohtaja, matkailu. Hankekoordinaattori
Savonlinnan Hankekehitys Oy
Puh. +358 44 7585 472
pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

 

 

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.